CIRCULAIR BOUWEN

Duurzaam bouwen levert niet alleen voordeel op voor het milieu. Effectief gebruik én hergebruik van grondstoffen en materialen zorgt er ook voor dat we minder materialen nodig hebben en dat levert weer een kostenbesparing op. Sinds 2005 zijn wij al actief op het gebied van circulaire bouw en wij adviseren u graag over de aantrekkelijke (financiële) mogelijkheden van deze ontwikkeling.

Slim ontwerpen

Efficiënter ontwerpen en multifunctioneel bouwen kan zorgen voor een langere levensduur van gebouwen en bouwdelen. Daarnaast valt er nog de nodige winst te behalen op het gebied van recycling, hergebruik en nuttige toepassing van sloopmaterialen. Met andere woorden, laat afval de grondstof zijn voor nieuwe producten.

Nieuw bouwen

Nieuwe wet- en regelgeving stelt inmiddels allerlei eisen aan nieuwbouw. Het is echter met name van belang om al bij het ontwerp na te denken over flexibel gebruik van het gebouw en de energiezuinigheid ervan.

Verbouwen

Aanpassen van bestaande bouw levert vaak meer op dan slopen en opnieuw beginnen. Dat betekent: renoveren wat moet en demonteren en recyclen wat kan. Daarbij wordt optimaal gebruik gemaakt van alle materialen die voorhanden zijn. Het gebruik van zogenaamde biologische en dus recyclebare materialen bieden aantrekkelijke mogelijkheden.

Fiscale voordelen

Het RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland) biedt subsidies en belastingvoordelen die de moeite waard zijn. Zoals bijvoorbeeld MIA/Vamil dat bedoeld is voor bedrijven die in de circulaire bouw investeren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Interesse in een van onze diensten?

Als het om (ver)bouwen, restaureren, beheren of onderhoud van onroerend goed gaat, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze jarenlange ervaring en expertise staan wij garant voor zekerheid en betrouwbaarheid. Vrijblijvend advies?